Thanksgiving Menu de l'Action de Grâce #ABCuisine

Vegan menu with a touch of meat for the carnivores around me! (Sigh!) Un menu végétalien avec un plat animal pour les carnivores autour de la table. :-)
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Sauce tahini aux prunes japonaises.   1/2 tasse Tahini de sésame 1 citron pressé 1 tasse d'eau ( selon la consistence recherchée) 1 c. à café prunes japonaise umeboshi (option : sel, sauce tamari, miso blanc)  Passer le tout au mixer (mélangeur). Servir en accompagnement d'une viande ou en guise de vinaigrette.  English version below.   Se conserve au frigo pendant une semaine.

Sauce tahini aux prunes japonaises. 1/2 tasse Tahini de sésame 1 citron pressé 1 tasse d'eau ( selon la consistence recherchée) 1 c. à café prunes japonaise umeboshi (option : sel, sauce tamari, miso blanc) Passer le tout au mixer (mélangeur). Servir en accompagnement d'une viande ou en guise de vinaigrette. English version below. Se conserve au frigo pendant une semaine.

Fall Delight: Organic Apples & Pears baked for 20-30 min at 300F (150C). Serve fruit into ramequins and drizzle sauce over the fruit. Add some fresh blueberries on the top.   Peanut Dattes Sauce: 1/2 cup organic plain peanut butter + 1/2 cup water + 3 dattes (soaked for 10 min) - blend all ingredient with a soup hand mixer or a blender. #ABCuisine

Fall Delight: Organic Apples & Pears baked for 20-30 min at 300F (150C). Serve fruit into ramequins and drizzle sauce over the fruit. Add some fresh blueberries on the top. Peanut Dattes Sauce: 1/2 cup organic plain peanut butter + 1/2 cup water + 3 dattes (soaked for 10 min) - blend all ingredient with a soup hand mixer or a blender. #ABCuisine

Organic Cranberries Spicy Sauce: 1/2 cup dried organic cranberries, 1/2 cup water, 2 pinches Cayenne pepper. Bring to a boil then mix in a food processor. Serve over meat or veggies.  // Sauce épicée aux canneberges atokas bios : 1/2 tasse de canneberges bios ou airelles rouges, 1/2 tasse d'eau, 2 pincées de poudre de Cayenne. Amener le tout à ébullition et passer au robot mixeur. #ABCuisine

Organic Cranberries Spicy Sauce: 1/2 cup dried organic cranberries, 1/2 cup water, 2 pinches Cayenne pepper. Bring to a boil then mix in a food processor. Serve over meat or veggies. // Sauce épicée aux canneberges atokas bios : 1/2 tasse de canneberges bios ou airelles rouges, 1/2 tasse d'eau, 2 pincées de poudre de Cayenne. Amener le tout à ébullition et passer au robot mixeur. #ABCuisine

Tofu vegetarian stew inspired by a very Acadian recipe of friend Joanne. // Ragoût végétarien au tofu, inspirée d'une recette acadienne de mon amie Joanne. ‪#‎ABCuisine‬

Tofu vegetarian stew inspired by a very Acadian recipe of friend Joanne. // Ragoût végétarien au tofu, inspirée d'une recette acadienne de mon amie Joanne. ‪#‎ABCuisine‬

Dairy-Free #Pumpkin Cheesecake. #ABCuisine Gâteau à la #citrouille - « style cheesecake » sans produit laitier.

Dairy-Free #Pumpkin Cheesecake. #ABCuisine Gâteau à la #citrouille - « style cheesecake » sans produit laitier.

Delicious Lunch Idea Recipe - Délicieuse recette pour le midi. Spaghetti Squash Sprouted Beans Sauce: Tahini + Umeboshi + lemon juice + water Scallions // Courge spaghetti Fèves germées Sauce : tahini de sésame + prunes umeboshi fermentées + jus de citron + eau.  Oignons verts ‪#‎vegan‬ ‪#‎végétalien‬ ‪#‎végétarien‬ ‪#‎vegetarian‬ ‪#‎glutenfree‬ ‪#‎sansgluten‬ ‪#‎ABCuisine‬

Delicious Lunch Idea Recipe - Délicieuse recette pour le midi. Spaghetti Squash Sprouted Beans Sauce: Tahini + Umeboshi + lemon juice + water Scallions // Courge spaghetti Fèves germées Sauce : tahini de sésame + prunes umeboshi fermentées + jus de citron + eau. Oignons verts ‪#‎vegan‬ ‪#‎végétalien‬ ‪#‎végétarien‬ ‪#‎vegetarian‬ ‪#‎glutenfree‬ ‪#‎sansgluten‬ ‪#‎ABCuisine‬

Crunchy Vegan Gluten & Dairy Free Chocolate Pie #ABCuisine // Tartelette croquante au chocolat sans gluten et sans produit laitier.

Crunchy Vegan Gluten & Dairy Free Chocolate Pie #ABCuisine // Tartelette croquante au chocolat sans gluten et sans produit laitier.

Raw Pumpkin Soup:  Pumpkin (keep the skin) - chopped Cashew Nuts - 1/2 cup Natural Sun-Dried Tomatoes (soaked for 5 min) - 1/3 cup  Salt - 1/2 tsp Cumin - 2 pinches Chili Powder - 2 pinches Warm water - 800 ml ( according to taste)  Tool: blender - all ingredients Presentation: Pumpkin Zest - peel some of the pumpkin skin then slice with a knife. Serve some soup in bowls. In the centre, place some zests. Sprinkle parsley.

Raw Pumpkin Soup: Pumpkin (keep the skin) - chopped Cashew Nuts - 1/2 cup Natural Sun-Dried Tomatoes (soaked for 5 min) - 1/3 cup Salt - 1/2 tsp Cumin - 2 pinches Chili Powder - 2 pinches Warm water - 800 ml ( according to taste) Tool: blender - all ingredients Presentation: Pumpkin Zest - peel some of the pumpkin skin then slice with a knife. Serve some soup in bowls. In the centre, place some zests. Sprinkle parsley.

Spaghetti Squash Nest: 1 small organic spaghetti squash cut in half (cooked for 20-25 minutes - once cooked scratch the squash with a fork - keep the skin, it will be your plate! ) Mix organic dried cranberries, slightly toasted pumpkin & sunflower seeds, curry powder, pumpkin oil& tamari sauce. Fill in squash cups with the preparation. #yummy! #ABCuisine

Spaghetti Squash Nest: 1 small organic spaghetti squash cut in half (cooked for 20-25 minutes - once cooked scratch the squash with a fork - keep the skin, it will be your plate! ) Mix organic dried cranberries, slightly toasted pumpkin & sunflower seeds, curry powder, pumpkin oil& tamari sauce. Fill in squash cups with the preparation. #yummy! #ABCuisine

Overview of a Thanksgiving table mixing Vegan & Duck Meat Lovers! #ABCuisine #Thanksgiving // Vue aérienne du compromis culinaire végétalo-carnivore! #ActionDeGrâce

Overview of a Thanksgiving table mixing Vegan & Duck Meat Lovers! #ABCuisine #Thanksgiving // Vue aérienne du compromis culinaire végétalo-carnivore! #ActionDeGrâce

Organic Butter Lettuce Salad: 10 lettuce leaves- washed & teared apart, French dressing ( mustard, unpasteurised apple cider  vinegar, olive oil & water), chopped parsley & green onions.  // Salade de laitue bio :  10 feuilles de laitue lavées et déchirées délicatement, vinaigrette française (moutarde, vinaigre de cidre non pasteurisé, huile d'olive et eau, sel & poivre), oignons verts et persil ciselés.

Organic Butter Lettuce Salad: 10 lettuce leaves- washed & teared apart, French dressing ( mustard, unpasteurised apple cider vinegar, olive oil & water), chopped parsley & green onions. // Salade de laitue bio : 10 feuilles de laitue lavées et déchirées délicatement, vinaigrette française (moutarde, vinaigre de cidre non pasteurisé, huile d'olive et eau, sel & poivre), oignons verts et persil ciselés.

Mung Beans Sauté:  Cooked Mung Beans - 45 min (soak for 8 hours), 1 crushed garlic clove, 1 rosemary spring, 1 chopped scallions, 1 tsp curry powder. Oil the bottom of the pot, add garlic, curry, rosemary. Simmer for 5 minutes. Add beans & scallions. Let is simmer 5 more min.

Mung Beans Sauté: Cooked Mung Beans - 45 min (soak for 8 hours), 1 crushed garlic clove, 1 rosemary spring, 1 chopped scallions, 1 tsp curry powder. Oil the bottom of the pot, add garlic, curry, rosemary. Simmer for 5 minutes. Add beans & scallions. Let is simmer 5 more min.

Organic Raw Cauliflower Purée: 1 cauliflower 1 garlic clove 1 handfull cashew nuts Salt & pepper 3 Parsley sprigs  1/2 cup coconut water or vegetal milk // Purée crue de chou-fleur biologique : 1 chou-fleur 1 gousse d'ail 1 poignée de noix de cajou 1/2 tasse d'eau de coco ou de lait végétal

Organic Raw Cauliflower Purée: 1 cauliflower 1 garlic clove 1 handfull cashew nuts Salt & pepper 3 Parsley sprigs 1/2 cup coconut water or vegetal milk // Purée crue de chou-fleur biologique : 1 chou-fleur 1 gousse d'ail 1 poignée de noix de cajou 1/2 tasse d'eau de coco ou de lait végétal

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