Schools

Collection by Dezeen • Last updated 3 weeks ago

616 
Pins
 • 
977.98k 
Followers

Our schools Pinterest board features architecture for education, encompassing schools, kindergartens, research centres and universities.

Dezeen
While the exterior is fragmented, the inside will form open-plan, flexible layouts for facilities such as student resources and support services, lounges, a digital media centre, a performance space with seating for 200 people and a dynamic dining hall.

BIG unveils The Village student centre for Johns Hopkins University

While the exterior is fragmented, the inside will form open-plan, flexible layouts for facilities such as student resources and support services, lounges, a digital media centre, a performance space with seating for 200 people and a dynamic dining hall.

The volumes will be mass timber and topped with photovoltaic panels. These design choices were made to help meet the university's goals for sustainability.

BIG unveils The Village student centre for Johns Hopkins University

The volumes will be mass timber and topped with photovoltaic panels. These design choices were made to help meet the university's goals for sustainability.

BIG came up with The Village design proposal for the Hopkins Student Center in response to an international design competition. The winning scheme for the 150,000-square-foot (13,935-square-metre) building will provide a non-academic hub on the Homewood campus of the school, which was founded in 1876 as America's first research university.

BIG unveils The Village student centre for Johns Hopkins University

BIG came up with The Village design proposal for the Hopkins Student Center in response to an international design competition. The winning scheme for the 150,000-square-foot (13,935-square-metre) building will provide a non-academic hub on the Homewood campus of the school, which was founded in 1876 as America's first research university.

Architecture firm BIG has won a competition to design a village-like student centre for the John Hopkins research university in Baltimore, Maryland.

BIG unveils The Village student centre for Johns Hopkins University

Architecture firm BIG has won a competition to design a village-like student centre for the John Hopkins research university in Baltimore, Maryland.

The campus' classrooms are ventilated and lit by a courtyard at the centre of the building, which are designed to negate the need for windows – making the classrooms private and distraction-free.

Concrete colonnade links educational facilities at Boys and Girls Club in Mexico

The campus' classrooms are ventilated and lit by a courtyard at the centre of the building, which are designed to negate the need for windows – making the classrooms private and distraction-free.

Toshiko Mori Architect aimed to used local materials to demonstrate alternatives to the government-mandated school designs usually used in the region.

Toshiko Mori Architect tops circular school in Senegal with thatch roof

Toshiko Mori Architect aimed to used local materials to demonstrate alternatives to the government-mandated school designs usually used in the region.

The school was constructed from materials found near the site. Its walls are made from compressed-mud bricks from earth found on-site and the bamboo beams and thatch for the roof were grown nearby.

Toshiko Mori Architect tops circular school in Senegal with thatch roof

The school was constructed from materials found near the site. Its walls are made from compressed-mud bricks from earth found on-site and the bamboo beams and thatch for the roof were grown nearby.

Both the school and the neighbouring teacher's residence have a distinctive circular shape that, along with being practical, references local housing.

Toshiko Mori Architect tops circular school in Senegal with thatch roof

Both the school and the neighbouring teacher's residence have a distinctive circular shape that, along with being practical, references local housing.

New York-based Toshiko Mori Architect has created a circular building topped with a thatch roof for the Fass School and Teachers Residence in the rural village of Fass in eastern Senegal.

Toshiko Mori Architect tops circular school in Senegal with thatch roof

New York-based Toshiko Mori Architect has created a circular building topped with a thatch roof for the Fass School and Teachers Residence in the rural village of Fass in eastern Senegal.

The architects hope that giving the boys and girls who study at Noor E Mobin G2 Primary School the freedom to roam and play will add to their educational experience and help the students mix.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

The architects hope that giving the boys and girls who study at Noor E Mobin G2 Primary School the freedom to roam and play will add to their educational experience and help the students mix.

FEA Studio arranged the school's classrooms as an "educational neighbourhood", with streets and alleyways connecting individual volumes.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

FEA Studio arranged the school's classrooms as an "educational neighbourhood", with streets and alleyways connecting individual volumes.

The Noor E Mobin G2 Primary School by FEA Studio is a school in the desert near Bastaam, Iran, made up of a series of classrooms divided by courtyards and outdoor corridors.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

The Noor E Mobin G2 Primary School by FEA Studio is a school in the desert near Bastaam, Iran, made up of a series of classrooms divided by courtyards and outdoor corridors.

The Noor E Mobin G2 Primary School has been longlisted for a Dezeed Award 2020.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

The Noor E Mobin G2 Primary School has been longlisted for a Dezeed Award 2020.

Paved courtyards can be used as sports pitches and for outdoor learning. A sunken courtyard with stepped seating can be used as a play area, for ball games, or as an amphitheatre.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

Paved courtyards can be used as sports pitches and for outdoor learning. A sunken courtyard with stepped seating can be used as a play area, for ball games, or as an amphitheatre.

FEA Studio arranged the school's classrooms as an "educational neighbourhood", with streets and alleyways connecting individual volumes. Children can play together in the alleyways between classrooms. -

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

FEA Studio arranged the school's classrooms as an "educational neighbourhood", with streets and alleyways connecting individual volumes. Children can play together in the alleyways between classrooms. -

Iranian architecture firm FEA Studio designed the school for Noor E Mobin, a non-governmental organisation (NGO), as part of an educational complex in Semnan Province.

FEA Studio designs brick primary school for boys and girls in Iran

Iranian architecture firm FEA Studio designed the school for Noor E Mobin, a non-governmental organisation (NGO), as part of an educational complex in Semnan Province.